Natur | Djur | Canon ef 24 105 f4 is |

Valsafari

Valsafari i New York? Ja visst!
I början på Juli så bestämmde vi oss för att åka på valsafari för…det kändes ju jäkligt häftigt! Det finns tydligen massor av alternativ här för att åka på safari men vi fastnade till sist för American Princess Cruises.
Så vi tog oss ner till Coney Island där det var avgång. Från Jersey City där vi bor tog resan ändå ca 1h med tunnelbana. (PATH train mellan Jersey City och Manhattan, men det är som ett tunnelbanetåg)

Väl framme så var det bara att stiga ombord och påbörja utflyken. Den var beräknad till ca 3,5h men skulle visa sig ta närmare 4,5h

Bara efter 15-20 minuter på våran resa så dyker delfinerna upp. Att få se delifiner i det fria var någnting väldigt speciellt.

Efter att vi passerade deflinerna så passerade nog närmare 1h med bara fåglar och andra båtar i sikte. Men vädret var riktigt bra så det gick inte någon nöd på oss alls. Men visst funderade man då och då om man skulle få se några valar. Det var ju ändå det resan gick ut på.

Men sedan dök dom upp! Det gick ett sus genom båten när dom tittade fram. Knölvalar både här och där. Det är så svårt att föreställa sig hur stora dessa djur är genom att bara titta på tv, läsa osv. Men att se dom i verkligheten och höra ljudet när dom slår sina fenor i vattnet var helt otroligt.

Så där var dom, man såg mest ryggen på dom men ibland tittade dom fram lite till och sprutade vatten rakt upp i luften, även det är ett ljud som var så fascinerande att höra. Det som var extra bra med företaget vi åkte med var att man skynda sig inte hem för att passa tiden nu när valarna dök up. Nu tog man sin tid på sig så att vi alla kunde få uppleva så mycket som möjligt det vi faktiskt hade åkt ut för att göra.

På det stora hela en riktigt fantastisk dag. Finns det någonting som hade kunna vara annorlunda? Jag tror faktiskt inte det. Däremot måste vi lära oss att cash is still king här borta. Det fanns servering på båten men så klart så tog dom bara kontanter. Så vi fick att hålla ut tills vi kom i land där det fanns en Applebee tvärs över gatan. (Tänk O’Learys)