Vinter | Canon ef 24 105 f4 is |

Snöstorm

Någon vinter har det inte riktigt varit att tala om här i New Jersey i år, än så länge. Det har snöat vid några tillfällen men ingenting som har legat kvar speciellt länge men i helgen så gick man ut med varningar om att det skulle bli oväder och man började redan på fredagen att anonsera ut att tunnelbanor, tåg osv skulle vara inställda under lördagen då stormen skulle börja ta fart på fredageftermiddag.

Någonting man kan konstatera är att här borta förbereder man sig på ett helt annat sätt. Hade man inte vetat bättre så skulle man kunna tro att en ordentlig katastrof var på väg in över landet. Presskonferens på tv och nyheter som berättar att det är en fara för livet att gå ut. Så klart så kände ju vi att vi behövde gå ut och beskåda detta oväder på lördagen. Varningen var utfärdad från fredagkväll till lördageftermiddag.

Vad man kan konstatera är att det finns ju olika grader utav oväder. Kan man säga att jag kände mig lite blåst på konfekten? Nu får man ju så klart ta in lite andra parametrar med än bara mängden snö som faller, här existerar uppenbarligen inte vinterdäck, vilken får till följd att i princip varje korsning så stod det bilar som inte kom iväg för att dom satt fast i snön.

Men, däremot måste jag säga att man är väldigt flitig med snöröjning här. Man är ute med snöslungor, snöskyffel, plogbilar, SUV:ar med plog osv. Så tittar man på hur mycket väg det finns just där vi bor och hur effektiva man ändå är så måste jag säga att den delen imponerar. Man har ju både sett och hört om hur det där hemma kan ta dagar för vissa gator att bli snöröjda efter ett snöoväder.

Nu hoppas vi på att vi får att vitt och ljust ett tag, men tyvärr så pekar torsdagens prognos mot att det kommer att bli plusgrader och regn så det blir garanterat isbana där ute och man får införskaffa sig ett par gummistövlar känns det som.

Men idag skiner solen, -10 grader och vi har tillbaka utsikten över Ellis Island och även Frihetsgudinnan igen så vi får passa på att njuta.