Djur |

Sök med Dixi

Har börjat köra lite sökövningar med Dixi nu. Bonuz är superduktig och frågan har varit lite om Dixi har haft samma naturliga förmåga. Tyvärr så fick Dixi ganska tidigt som valp lite problem med att hon växte lite för fort så hon fick problem med växtvärk. I och med det så har vi måsta hålla henne ganska lugn under större delen utav tiden. Men nu är hon symptomfri och man kan börja belasta henne.

Två övningar på film från i helgen. Här i den första filmen ifrån vårt garage så var det första gången hon gjorde övningen utan koppel. Tidigare har koppel använts för att kunna styra henne lite granna. En liten boll gömdes bakom några dörrblad som stod uppställda mot en vägg.

I den andra filmen så prövade vi en ny övning där vi har ett område på ca 20x25 meter där Helen först har gått zick-zack fram och tillbaka och droppat en leksak. Dixi har sett när bollen droppades men har ändå varit på ganska långt avstånd. (Däremot la hon sig ner så frågan är ju hur mycket hon såg, egentligen). Tanken är också att hunden ska hålla sig inom den rutan på 20x25m, vilket hon gör.

Man kan inte bli annat än en stolt husse!