Fågelfotografering

Publicerat av Tomas den

Jag har länge tyckt att det är någonting fascinerande över just fågelfotografering. Allting går väldigt fort och det finns inte tid att be någon ställa sig i den posen eller att flytta sig själv för att få en annan vinkel så som man kan göra med porträttfotografering eller landskapsfotografering. Men gemensamt för samtliga typer utav fotografering är planering. Att bara kasta upp kameran brukar aldrig vara en bra idé.

I helgen så gjorde vi Skåne. Skåne är fantastiskt på många sätt och vis och det är inte ett dugg sämre när det kommer till att vara en plats för att fotografera rovfåglar.
Med bilen så åkte vi runt ute bland dom öppna landskapen och spanade. Så här initialt så är det lite svårt att veta vart man ska vara, vad som lockar fåglarna osv. Men det är sådant vi lär oss just nu.

Ett av dom största problemen för tillfället är att veta vad tusan det är för fågel man har lyckats fota men enligt en massa forum så är det oftast just så här det början; Man fotar allt (nåja) som flyger och intresset för vad det är man har fotat väcks och man börjar lära sig dom olika arterna. Så om något år kanske vi är en fena på artbestämma fåglarna med?

 

HM0A0897 HM0A0929 HM0A0835HM0A0811 HM0A0779


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *