Oh eh oh flygplan!

Publicerat av Tomas den

Tog cykeln och pedalade till Bromma flygplats. För mig tar det 5-10 minuter att cykla dit så det är ingen större utflykt att prata om. För drygt ett år sedan så var jag också där,  [ Bromma flygplats ], men då blev det bara fokus på flygplanen. Denna gång blev det mer fokus på området runt omkring och jag använde endast kitobjektivet, ett 17-85 som egentligen är helt värdelöst. Kromatisk aberration som ger en utslag på kroppen. Ja det går att korrigera men det är inte alltid resultatet blir bra. Men med svartvitt eller panoraman så kommer man runt problemet, lite granna i alla fall. För den som undrar vad kromatisk aberration är så kan man förklara det genom att säga att ljuset bryts fel i linsen mellan kontrastrika partier och skapar en grön eller lila kontur.

Kromatisk aberration

Exempel på kromatisk aberration innan korrigering. (Bilden längst ned är den ”färdiga”)

IMG_3076

IMG_3076

IMG_3097

IMG_3097

IMG_3129

IMG_3129

IMG_3153

IMG_3153

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *